+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Brandblusser

Je ziet brandblussers altijd hangen in scholen, bedrijven en andere instellingen. Voor een onderneming is het verplicht om een brandblusser in het pand te hebben. Maar waarom hebben we er eigenlijk geen 1 in huis? Het brandgevaar is daar net zo groot. Naast dat een brandblusser in huis een goed idee is, is een blusser voor in de auto, caravan of boot ook belangrijk.

Auto/Caravan/Boot

Bij een voertuig denk je al snel aan een auto. Dat is uiteraard helemaal goed, alleen zijn er nog meer voertuigen waar branden kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een camper, caravan en boot. 1 dingen hebben voertuigen met elkaar gemeen en dat is de afmeting. De ruimte is zeer beperkt, dus de afmeting van de brandblusser moet niet te groot zijn. Een inhoud van maximaal 1 a 2 kilo is groot genoeg.

Het hebben van een brandblusser in de auto is in België verplicht. In Nederland niet, maar zo’n gek idee is het niet om wel een blusser in je auto te hebben. Een brandblusser voor de auto, camper, caravan en boot moet de juiste brandklasse hebben die bijvoorbeeld stoffen als benzine en dieselolie dooft.

Keuken

Gas, frituurvet en bakolie: allemaal stoffen die relatief snel vlam vatten. Naast de genoemde stoffen, zijn er ook elektrische apparaten die vlam kunnen vatten. Daarom is een brandblusser in de keuken best een goed idee. Vind je het niet mooi om een blusser in het zicht te hebben? Plaats hem dan in je keukenkast. Zo is hij netjes weggewerkt en heb je hem altijd binnen handbereik bij een onverwachte vlam in de pan. De ideale brandblusser voor de keuken heeft een compact formaat en een groot blusvermogen.

Werk

Brandblussers voor op de werkvloer moeten voldoen aan verschillende normen die verzekeraars en de ARBO stellen voor brandblussers op de werkvloer. Daarnaast is het belangrijk dat de brandblusser gecertificeerd is en dat je hem jaarlijks laat controleren door een expert. Blussers voor op het werk zijn over het algemeen groter en hebben dus ook een grotere inhoud (vanaf 6 kilogram).

Meer informatie over brandblussers?

 

 

 

 

 

Spread the love