+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Objectieve en onafhankelijke informatie

clearmarkClearmark is hèt onafhankelijke adviescentrum voor beschermende kleding. In 2009 is het gestart als online register en zoekmachine. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot de vraagbaak bij de keuze, gebruik en onderhoud van beschermende kleding.

Clearmark biedt nieuws, achtergronden en informatie over het wettelijke kader, markttoezicht, productnormen, gebruik, selectie, onderhoud en certificatie.

Beschermende kleding wordt gerekend tot de persoonlijke beschermingsmiddelen en valt daarmee onder de CE markeringswetgeving (Verordening (EG) 765/2008). Alleen een pbm dat aan de wettelijke eisen voldoet, en voorzien is van het CE merkteken, mag in de EU op de markt gebracht worden.

Verantwoorde keuze

Clearmark biedt twee handige tools om tot een verantwoorde keuze van beschermende kleding te komen. De basis hiervoor is de database. Van de geregistreerde producten zijn de meest relevante eigenschappen bekend. Ook is objectief en onafhankelijk aangetoond dat ze rechtmatig voorzien zijn van het CE merkteken. Daarmee voldoen zij dus aan alle wettelijke bepalingen rond de verkoop ervan.

Producenten, leveranciers en importeurs bieden zij de helpende hand bij de certificatie van hun beschermende kleding. Doordat Clearmark in voortdurend contact staat met diverse aangemelde instanties (notified bodies) belast met de typekeuring, is zij in staat optimale dienstverlening te bieden.

Ondersteuning

De doelstelling van Clearmark is dan ook ondersteuning te bieden bij een veilige en verantwoorde keuze bij aankoop van beschermende kleding maar ook een bijdrage te leveren aan het vergroten van het vertrouwen in het CE merkteken op dit soort producten. De inhoud van de website is volledig aangepast aan de nieuwe PBM Verordening (EU) 2016/425.

Quite Right en Clearmark

clearmark quite rightOok Quite Right kiest ervoor beschermende kleding te registreren op www.clearmark.eu.

Van deze producten is aangetoond dat ze rechtmatig CE gemarkeerd zijn en dat de fabrikant alle wettelijke verplichtingen rond de toelating op de markt, heeft nagekomen.

Wilt u meer informatie over onze beschermende kleding? Wilt u advies bij het maken van de juiste keuze? Neem dan contact met ons op +31 (0)78 639 95 33.

 

 

bron: Clearmark.eu

Spread the love