+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

grab harnessZelfs in omgevingen waar hoge veiligheidseisen gelden en waar alles is geregeld om ongevallen te voorkomen, kunnen zich situaties voordoen waarbij personen buiten bewustzijn raken, bijvoorbeeld door blootstelling aan gevaarlijke stoffen, medische oorzaken of een val.

De uitdaging is dan het slachtoffer te transporteren naar veiliger gebied zonder daarbij zelf het nodige risico te lopen. Bent u in staat een lichaam zonder spierspanning met een gewicht van meer dan 75 kilogram te verplaatsen, zonder dat u zich daarbij in onbalans brengt, extra risico neemt en spieren overbelast?

De beste en meest veilige redding methode is die waarbij het grootste gedeelte van het gewicht van het slachtoffer aan de taille van de redder hangt. Hierdoor worden de sterke buik- en beenspieren van de redder optimaal gebruikt. Door minder inspanning en dus minder stress zal de redding veel efficiënter verlopen.  Door de armen vrij te houden en door het gebruik van de sterkste spiergroepen in het lichaam kan zowel slachtoffer als collega op een snelle veilige en efficiënte manier gered worden. Maar hoe doet men dat?

grab harnessHiervoor is er nu een, door brandweermensen ontworpen, gepatenteerd harnas beschikbaar, het zogenaamde Grab Harness Een betaalbare tool, die zonder uitvoerige training snel inzetbaar is en het mogelijk maakt eenvoudig een  redding uit te voeren. Het harnas kan volledig worden geïntegreerd in een ademluchttoestel van alle bekende merken, zoals Scott, MSA, Dräger & Interspiro, het kan worden geïntegreerd in een kogel- of steek werend vest, maar kan ook als standalone product in een losse riem worden toegepast. Hiermee voorziet u uw medewerker van een tool, die hem of haar in staat stelt een collega te bevrijden uit elke positie. Inmiddels wordt dit harnas al wereldwijd door brandweermensen, brandwachten, politieagenten en militairen met groot succes ingezet.

 

harnasDit Grab Harness is een innovatief en revolutionair slachtoffer extractiemiddel, speciaal ontworpen om hulpverleners te helpen bij het redden van een slachtoffers in een noodsituatie.

Spread the love