+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Kleding Management Systeem

Het Kleding Management Systeem: wat voor uw organisatie?

Het Kleding Management Systeem (KMS) legt de behoefte van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) van het bedrijf als geheel en per werknemer vast. Het maakt bestellen makkelijker en zorgt voor optimaal administratief inzicht en overzicht.

Kledingpakket samenstellen

Stel in samenwerking met Quite Right een kledingpakket van PBM’s samen, dat aansluit op de werkzaamheden en de arbeidsomstandigheden van uw bedrijf. Tijdens een pas sessie bij u op locatie nemen wij persoonlijk de maatgegevens van medewerkers op. Die vormen de basis van het Kleding Management Systeem. Zodra het kledingpakket en de prijzen zijn vastgesteld, bepalen we in overleg met u welke puntenwaarde een product krijgt.

Werknemer bestelt zelf online zijn PBM’s

Nu kan de werknemer direct online de kleding bestellen, die nodig is en hoeft de werkgever geen kostbare tijd te besteden aan schrijven van bonnen, plaatsen van bestellingen en wachten totdat de werknemer zijn spulletjes komt ophalen. De werknemer krijgt direct zijn spullen thuis gestuurd of we zetten ze klaar op onze locatie.

Vastgesteld budget

Van te voren stellen we een budget vast, per werknemer en voor het hele bedrijf. Wij informeren tijdig als een werknemer over zijn budget dreigt te gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben: zijn de gebruikte persoonlijke beschermingsmiddelen niet doelmatig? Is er sprake van misbruik? Zijn er nog andere redenen? Dit kan tot bijstelling van bijvoorbeeld de RI&E leiden.

Inzicht en overzicht

Wij sturen regelmatig een overzicht van de gebruikte PBM’s naar de verantwoordelijke persoon van het bedrijf, zodat deze inzicht krijgt in het gebruik hiervan. Hij of zij heeft overzicht en kan op het kledingprofiel de geschiedenis van het kledinggebruik over een bepaalde periode samenvatten en vergelijken. Door tussentijdse evaluatie is het eenvoudig om de afspraken ten aanzien van het budget en/of kledingpakket aan te passen.

De voordelen van het Kleding Management Systeem:

  • Gebruiksvriendelijk;
  • Alles online;
  • Drager bestelt zelf;
  • Minder fouten, minder retour;
  • Bestellen binnen budget, afdeling;
  • Kostenbesparend;
  • Minder administratieve rompslomp;
  • Maatwerk;
  • Instant rapportage / overzicht;
  • Ongelimiteerd aantal gebruikers.

Kennis maken?

Wilt u kennis maken met het KMS en onze expertise? Doe dan tijdelijk gratis een beroep op een van onze hoger Veiligheidskundigen. Deze HVK’ers kijken met de ogen van een expert naar uw processen, doen nuttige aanbevelingen en verwerken deze in een werkdocument.

Interesse in dit aanbod? Maak dan een afspraak via onderstaande contact gegevens of vul het contactformulier in.

Spread the love