+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Miljoenenorder voor Heerema en Huisman

Heerema Marine Contractors (HMC) en Huisman Equipment hebben een intentieverklaring getekend voor de ontwikkeling en de bouw van twee krachtige 10.000 tons kranen. Met de opdracht is voor Huisman naar verluid een omzet van 250 miljoen gemoeid.

Vertegenwoordigers van Huisman en Heerema bevestigen dat de Letter Of Intent is getekend.  “Het is echter nog niet 100% zeker of we deze kranen ook daadwerkelijk nodig hebben. In het najaar verwachten we daar meer duidelijkheid over.”

Samenwerking

Deze moeten worden geplaatst op Heerema’s nieuwe Semi-submersible Crane Vessel; met een lengte van 214 meters en een breedte van maar liefst 97.5 meters, het grootste drijvende kraanplatform ter wereld. 

images

Heerema is een gewaardeerde, bekende opdrachtgever voor Huisman. Zo bouwde laatstgenoemde eerder al een pijplegsysteem voor een 66 meter hoge hal en een mastkraan voor het 211 meter lange kraanschip Aegir.

Reputatie in MVO en Veilig werken!arbo_award

Beide ‘familiebedrijven’ kunnen bogen op een uitstekende reputatie. Zo is Huisman genomineerd voor prestigieuze Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Heerema’s Ad Vermeulen kreeg vorig jaar de ArboAward uitgereikt. In de 35 jaar dat Ad Vermeulen nu werkzaam is bij Heerema Zwijndrecht is arbeidsveiligheid van een doodgezwegen issue een onderwerp geworden waarbij de hele werkvloer zich betrokken voelt.

 

Spread the love