+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Mondkapjes kopen?

Waarom zou ik een mondkapje/stofmasker dragen? Heb ik echt een mondkapje nodig? Dit zijn enkele van de meest gestelde vragen als het gaat om stofmaskers en gasmaskers en hun gebruik.

Het hoofddoel van een mondkapje is om de drager te beschermen en ziektes te voorkomen. Meestal het voorkomen van aandoeningen aan de luchtwegen. Deze aandoeningen kunnen de kwaliteit van leven en de lengte ervan verminderen.

Gevaarlijke stoffen inademen

Mondkapjes worden meestal op het werk gebruikt in gevaarlijke omgevingen waar het risico bestaat dat gevaarlijke stoffen worden ingeademd. Deze stoffen veroorzaken klachten zoals  hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid of ademhalingsmoeilijkheden.

Reëel gevaar voor onze gezondheid

Helaas kan langdurige blootstelling aan gevaarlijke chemicaliën en deeltjes ervan zelfs tot de dood leiden. Een paar minuten blootstelling kan ziekte veroorzaken. Hoewel het menselijk oog deze gevaarlijke stoffen vaak niet kan waarnemen, vormen ze nog steeds een reëel gevaar voor onze gezondheid.

Gezondheid en veiligheid

Op de werkplek is de werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van de werknemers tijdens het werk. Uw werkgever beoordeelt de gezondheidsrisico’s. Als hij er voor kiest om stofmaskers te gebruiken, moeten de geselecteerde mondkapjes ook worden gedragen voor korte taken die niet meer dan een paar minuten duren. Langetermijneffecten kunnen uw toekomstige gezondheid schaden! Zorg ervoor dat u de juiste training krijgt over hoe u het stofmasker draagt ​​en correct gebruikt.

Mondkapjes in diverse soorten en maten

Er zijn diverse mondkapjes op de markt. Hieronder vind je een klein overzicht over het verschil tussen de P1, P2 en P3 maskers.

Gebruik:

  • P1 masker bij: inert niet schadelijk zwevend stof
  • P2 masker bij: schadelijkere stoffen
  • P3 masker bij: fijnstof, giftige stoffen, tot 50 keer de WNG.

Voorbeeld: de Latexvrije stofmaskers met oorlossen. Deze bieden primaire bescherming voor eenvoudige procedures met een laag risico waarbij zeer licht stofvocht, spray en spatten betrokken zijn. Zowel de binnen- als  buitenlaag zijn speciaal  geconstrueerd voor elementaire vloeistofweerstand, met ultrasoon afgedichte, zachte, rekbare, latexvrije oorlellen voor superieur comfort. Het verstelbare neusstuk zorgt voor een aangepaste en comfortabele eenvoudige ademhaling. Dit masker is een economisch alternatief voor eenvoudige procedures.

 

Let op! Om echt het juiste product te kunnen kiezen kan je contact opnemen met een van onze medewerkers.

Spread the love