+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Warm en veilig de winter doorkomen

In de winter kunnen de temperaturen onder het vriespunt erg hinderlijk zijn voor het werk. Ook tijdens het werken in de winter heeft je lichaam heel wat te verduren bij werken in de kou. Daarom is het belangrijk om je warm aan te kleden met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s).

Zo kom je de winter door:

Het hoofd is het meest kwetsbare gedeelte van je lichaam. Hoofd warm houden = gouden regel!
Je verliest 40% van je lichaamswarmte via je hoofd. Het is dus zeer belangrijk dat je dit lichaamsdeel goed isoleert. Het gevolg van het niet dragen van een een goede wintermuts is dat je hoofd tijdens de strenge vorst in combinatie met harde wind behoorlijk onderkoeld kan raken. Het hoofd en de oren kunnen beschermd worden door het dragen van warme werkmutsen.

In plaats van een muts kun je ook een een balaclava dragen; Ideaal voor koudere omstandigheden om het hoofd en de nek warm te houden. De ribstof zorgt voor een strakke en comfortabele pasvorm. Daarnaast zijn onze balaclava’s /bivakmutsen brandvertragend en antistatisch.

Winterparka

Een veilige en warme winterparka voldoet aan een tal van veiligheidseisen.

De Quite Right Multinorm Parka brandwerend met borstzakken en steekzakken en heeft een uitritsbare binnenvoering, voorzien van een ademend membraan, wat zorgt voor een wind- en waterdichte parka.

Kortom: een winterjas waarmee je de dag mee door kan komen.

Winterhandschoenen

Goede winterhandschoenen zijn onontbeerlijk. Met je handen werk je en je moet ze goed beschermen tegen vorst en kou, maar ook tegen de gevaren die zonder de kou op de loer liggen.

Onze Quiteright winterhandschoenen zijn goed bij koude omstandigheden, dit model is gedipt met een schuim latex en daardoor extreem ademend, voelt zacht aan en geeft uitstekende grip onder zowel droge als natte omstandigheden.

Koude werkomgevingen vormen een serieus risico op letsels. Bij koude thermische omstandigheden is de motoriek van de handen sterk verminderd, dit leidt tot een verhoogd risico op ongevallen en letsel.

Bescherm je voeten

Voor je werk draag je al werkschoenen wanneer er gevaar dreigt dat je door vallende voorwerpen getroffen kan worden , uitglijden op een natte vloer of indien je in scherpe voorwerpen zoals spijkers kan trappen. Maar ook in omgevingen waar gevaarlijke stoffen de huid kunnen binnen dringen. In de winter komt daar nog de kou, regen en wond bij. Bescherm je voeten dus goed, ze dragen je lichaam. Veiligheidsschoenen en -laarzen kunnen uitkomst bieden bij werkzaamheden op een natte of beijzelde ondergrond en uitglijden voorkomen. Daarnaast kunt u uw voeten warm en droog houden met speciale winter werkschoenen, zoals de De Polara Winterlaars. Deze laars, met acryl voering in waterafstotend nerfleder heeft een stalen neus en stalen tussenzool. Daarnaast is de veiligheidslaars voorzien van een schokdempende dual density PU zool en kruipneus.

Thermische onderkleding

Thermische kledingDe beste remedie tegen kou is laagjes.

Vele stellen zich de vraag welke thermische kleding je nu juist moet dragen om comfortabel te kunnen werken? Er is niets zo onaangenaam als water wat door je bedrijfskleding komt of het te koud of te warm hebben. Bij verschillende weertypes, nat, koud, warm, droog tellen andere regels betreft de juiste kleding aan hebben.

Wil je weten wat voor jouw het beste is? Neem dan contact met ons op voor het beste advies.

Advies op maat

Je kunt bij ons 24/7 terecht in onze webshop. Hier verkopen wij diverse kledingstukken waarmee u tijdens de winterperiode comfortabel, warm en veilig kunt werken. Uiteraard geven wij ook advies op maat, neem hiervoor contact met ons op.

Spread the love