+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Regenkleding

Regen, in ons waterige kikkerlandje ontkomen we er niet aan. Goede regenkleding is van belang, zeker als je buiten werkt. Omdat in veel sectoren ook allerlei andere gevaren opduiken als er water in het spel is, is het daarom zaak om behalve droog te blijven, bijvoorbeeld ook om goed zichtbaar te zijn. Daarnaast is het ook van belang dat u of uw medewerkers veilig in de regen kunnen werken.

Waterdicht

Dit houdt in dat niet alleen de stof van de regenkleding waterafstotend moet zijn, maar ook de naden geen water mogen doorlaten. De stof mag niet teveel vocht absorberen, want hierdoor is de kans op lekkage groter, zeker als je langdurig aan de regen wordt blootgesteld. Onze regenkleding stoot water goed af, neemt nauwelijks vocht op en is voldoende waterdicht.

Zweten

Sommige regenkleding laat nagenoeg geen waterdamp door. Daarin krijg je na wat inspanning dan ook dat plakkerige ‘regenpakkengevoel’: het gevolg van zweetdamp dat condenseert aan de binnenzijde van het pak. Onze regenkleding ademt goed.

Inregenen

Naast de water- en winddichtheid van de stof en de naden is de pasvorm ook zeer belangrijk. Quite Right heeft een regenjas in het assortiment met een vaste, extra grote capuchon waardoor u deze kunt dragen met veiligheidshelm, met koord, rits onder stormflap met drukknoopsluiting, mouwen met verstelbare klittenbandsluiting en twee rechte zakken. Hierdoor is de kans op inregenen minimaal en kunt u veilig en droog door werken.

De water- en winddichte broek heeft elastiek in de taille, hoog frequent gelaste naden, verstelbare drukknoopsluiting onderzijde pijpen.

 

Houd er wel rekening mee dat u de kleding over uw normale werkkleding aantrekt, dus de kleding moet niet te strak zitten.

Safety First

Behalve droog en niet plakkerig worden in uw regenkleding staat veiligheid ook voorop. Bent u goed zichtbaar? De regenkleding gebruikt voornamelijk in de donkere maanden. Daarnaast wordt door de regen ook het zicht kleiner. Onze regenkleding is in blauw, fluorescerend geel en oranje verkrijgbaar.

Doorgaans heeft regenkleding geen enkele andere functie om droog te houden en biedt verder geen bescherming. De regenjas en regenbroek van Quite Right zijn waterdicht, maar ook antistatisch en gemaakt van vlamvertragend materiaal. Zo bent u ook onder natte omstandigheden veilig aan het werk.

Actie September

Omdat de natte maanden weer aanbreken, heeft Quite Right een leuk aanbod: In de maand september ontvangt u op uw aankoop van onze oranje en gele regenjassen en – broeken direct 15% korting. Gebruik in onze shop de code SEPTEMBER en ontvang 15% korting.

 

 

Spread the love