+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

topfit ondernemenTopfit ondernemen

U bent ondernemer, u zorgt ervoor dat uw bedrijf gezond blijft. U heeft regelmatig contact met uw accountant om de financiële gezondheid van uw bedrijf te bespreken. U investeert in onderhoud op uw wagenpark, het it-netwerk en het meubilair. Alle veiligheidsrisico’s worden geanalyseerd en u dekt de risico’s af door de juiste middelen aan te schaffen.

Maar investeert u ook in uw eigen veiligheid en gezondheid? U bent de spil van het bedrijf … hoe topfit bent u?

Topfit ondernemen is meer dan alleen het behouden van een financieel gezond bedrijf. Als u fysiek en mentaal in balans bent, presteert u het beste. U bent topfit. Bent u niet in balans dan kan dat leiden tot langdurige stress en zelfs tot burn-out. Het is zaak om ook uw gezondheid regelmatig te laten checken. Daarmee voorkomt u veel problemen, met alle gevolgen van dien.

Hoe checkt u uw gezondheid? Bijvoorbeeld door het afnemen van een bodyscan. Veel sportscholen bieden deze scan aan in combinatie met een juist bewegings- en voedingsadvies. Een bodyscan duurt slechts 8 minuten en het enige wat u hoeft te doen is uw schoenen en sokken uit te trekken.

Geen tijd is dus geen excuus.

Uit deze test komen een aantal resultaten, zoals onder andere:

  • De functies van spieren, gewrichten en organen;
  • De energiereserves en het vermogen van het lichaam om deze te gebruiken;
  • Het niveau van verzuring en het vermogen van het lichaam om dit te neutraliseren;
  • Voedingsstoffen, vitamines, mineralen, sporenelementen;
  • Body Mass Index;
  • Trainingshartslagzones;
  • Belasting-belastbaarheid.

Als u naast deze bodyscan ook een conditietest afneemt, deze duurt ongeveer 15 minuten, heeft u een goed beeld van uw gezondheid.

v-check

U kunt samen in overleg met een trainer aan verbetering van uw gezondheid gaan werken en doelen gaan vaststellen die u bij een volgende check wilt gaan behalen. Eigenlijk is aan uw gezondheid werken dus net als ondernemen.

Wanneer u de adviezen en trainings- en voedingsschema’s volgt, zult u snel merken dat u zich beter en fitter voelt. Als topfitte ondernemer bent u in staat om efficiënter te werken, makkelijker met issues om te gaan en dus scherper te kunnen ondernemen. Daarnaast bent u minder uitgeblust na een lange werkdag en dit resulteert in een beter privéleven. Want ook het thuisfront wilt u toch graag tevreden stellen?

gezond

Spread the love