+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

veiligheidsschoenen quiteright

VEILIGHEIDSSCHOENEN

Bestaat er zoiets als de ideale werkschoen, ook wel veiligheid schoen? Over het algemeen worden deze niet vrijwillig gedragen, maar is het een vereiste omdat veiligheiveiligheidsschoenendsschoenen  vaak verplicht zijn in de arbeidsomgeving. Bij werkzaamheden in Offshore, Marine en Industrie zijn werkschoenen een standaard onderdeel van de personeelsveiligheid. Ongevallen, verzwikken of kneuzen, waarbij de voeten geblesseerd raken, leiden nagenoeg altijd tot verzuim.
Deze schoenen draag je, wanneer er gevaar dreigt dat je door vallende voorwerpen getroffen kan worden, uitglijden op een natte vloer of indien je in scherpe voorwerpen zoals spijkers kan trappen. ook beschermd de neus je tegen kneuzen of teen beschadigingen doordat deze is gemaakt van een materiaal, staal of kevlar, die je beschermd tegen een gewicht van ongeveer 200 kilogram. Maar ook in omgevingen waar gevaarlijke stoffen de huid kunnen binnen dringen. Niet alle werkschoenen voldoen aan de branche specifieke omstandigheden. Het is zaak hierop toe te zien. In de verplichte Risico Inventarisatie en Evaluatie RI&E is procedureel vastgelegd welke schoenen je moet dragen bij welke klus die je moet doen.
In de industrie, offshore en de bouw is het uitgesproken dat je alleen maar S3 veiligheidsschoenen mag dragen.

Daarnaast zijn er regels voor het veilig gebruik hier van: regelmatig onderhoud plegen (schoenen invetten, zo blijven ze waterdicht), natte schoenen niet bij de verwarming drogen (anders gaan ze barsten), versleten schoenen en schoenen die met giftige stoffen in aanraking zijn geweest moeten worden vervangen.

QUITE RIGHT VEILIGHEIDSSCHOENEN

Begin augustus 2016 introduceerde Quite Right zijn eigen geproduceerde veiligheidsschoenen.

De hoge Quite Right Veiligheidsschoenen S3 hebben een stalen beschermingsneus en stalen tussenzool. De PU zool heeft twee hardheden waarbij de zachte voor een betere demping zorgt en de harde zorgt voor minder slijtage van uw zool.
-Antistatisch en Antislip;
-Olie- en Zuurbestendig;
-Stalen zool;
-Stalen neus.

Kijk voor meer informatie op onze webshop

Spread the love