+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Heftruck basis

Cursus

 

Het werken met heftrucks is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, er komen steeds meer goederen die vervoerd, op- en overgeslagen moeten worden. Elk jaar gebeuren er ca. 4000 ongevallen en incidenten met vorkheftrucks waarvan gemiddeld 5 met een dodelijke afloop.

 

Bij onkundig gebruik van een heftruck bestaat het risico van klemmen, knellen en zelfs kantelen.

Doel van de cursus

 

Het geven van inzicht in de risico’s die verbonden zijn aan het werken met een heftruck en het aanleren van de juiste praktische vaardigheden, zodat veilig en doelmatig met de heftruck kan worden gewerkt. De wettelijke verplichting voor de werkgever om de werknemers voldoende voorlichting en onderricht aan te bieden sluit hierbij aan. Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Cursusduur- en inhoud

 

Deze cursus wordt in 2 dagen gegeven en is opgesplitst in één dag theorie en één dag praktijk .

 

 

 

De volgende verplichte onderwerpen worden o.a. behandeld:

 

  • Begrippen

 

  • Rijklaar maken

 

  • Belasten

 

  • Werken met de heftruck

 

  • Verkeersvoorschriften

 

 

 

In groepjes van twee of drie cursisten per heftruck zullen een aantal praktijkoefeningen worden uitgevoerd en beoordeeld. Hierbij wordt aandacht besteed aan:

 

  • Veiligheid

 

  • Efficiëntie

 

  • Rendement

 

  • Methode van laden en lossen

 

  • Dagelijks onderhoud

Certificaat

 

Elke cursist ontvangt een cursusboek en bij voldoende resultaat een certificaat, welke 5 jaar geldig is. Wij adviseren om na vijf jaar een 1-daagse opfriscursus te volgen.

SOG Examen

 

De cursus Veilig werken met de heftruck wordt afgesloten met een theoretische en praktisch examen conform de eisen opgenomen in de Opleidingsgids VCA SOG.

 

Na het met goed gevolg afleggen van het theorie en praktijk examen krijgt de deelnemer het VCA SOG certificaat Veilig werken met de heftruck. Tevens ontvangt de deelnemer naast het certificaat ook een pasje. Voor het SOG Examen wordt € 65,- p/p  in rekening gebracht, bovenop de reguliere cursuskosten.

CODE 95 CBR

 

Chauffeurs die beroepsmatig een vrachtauto besturen, moeten elke 5 jaar 35 scholingsuren volgen (waarvan minimaal 7 uren praktijk) om hun ‘code 95’ op het rijbewijs geldig te laten blijven.

 

De heftruck cursus van QuiteRight valt onder de ‘code 95’, hiervoor wordt € 27,50 p/p in rekening gebracht, bovenop de reguliere cursuskosten.

 

De deelnemer ontvangt dan bij voldoende resultaat het certificaat veilig werken met de vorkheftruck code 95 inclusief pasje.

 

Wij verzorgen de aanmelding bij het CCV.

 

Voor meer informatie over data waarop de opleiding wordt gegeven verwijzen wij u naar onze cursuskalender.

 

Uiteraard kan deze cursus ook in-company gegeven worden. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.