+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Overall

Een Overall is het meest toegepaste stuk werkkleding. Minder bekend is, dat er een grote variatie aan specificaties en kleuren is. In zowel de chemische Industrie, bouw, metaal, asbest ( disposable) en voedingsmiddelen industrie komen we deze tegen.

Binnen de Risico Inventarisatie en Evaluatie RI&E geldt, dat voor algemeen gebruik een katoenen overall volstaat. Deze moet goed passend zijn en goed sluiten rond de nek en de armen. Er mogen geen loshangende delen, rafels en te wijde mouwen aan zitten. Deze veroorzaken immers direct gevaar doordat ze door draaiende delen gegrepen kunnen worden. Kapotte overalls moeten daarom direct worden gerepareerd of worden vervangen.

Hogere eisen aan de overall

overallIn de Offshore, Marine- en ( petro) chemische Industrie worden zwaardere eisen gesteld. In omgevingen waar veel las- en slijpwerkzaamheden worden uitgevoerd, is het verplicht om tenminste een vlamvertragende overall te dragen. Omdat deze werkkleding ook goed zichtbaar moet zijn in het donker, bijvoorbeeld in de Offshore Industrie (Hi-Vis) wordt deze van reflectiestrepen voorzien.

Voor medewerkers die werken in de (petro)chemische industrie, is de vlamvertragende antistatische overall voorgeschreven. Deze is gemaakt van een zeer technische stof, die bescherming biedt tegen vlammen, hitte en ijzerspatten. Daarnaast is er in de stof een aramidevezel verwerkt die opbouw van statische elektriciteit gecontroleerd afvoert.
in sommige zware chemische fabrieken wordt zelfs brandvertragend antistatisch en (licht) zuurbestendig voorgeschreven.

Deze dienen gecertificeerd te zijn conform de nieuwste normeringen op het gebied van vlamwerend, antistatisch, chemicaliën, vlamboog, hivis en lasnorm. 
De vlamvertragende overalls zijn in het bijzonder geschikt om te gebruiken in de metaalbewerking en gieterijen (hoogste normering voor metaal- en aluminiumspatten!) en in de olie- en gasindustrie waarbij het risico van explosiegevaar bestaat. Maar ook bij laswerkzaamheden zullen deze overalls de juiste bescherming bieden. Voor elke klus de optimale bescherming!

Voor de Offshore industrie geldt dat deze kleding moet voldoen aan alle eisen van de petrochemische industrie en dat deze Oranje van kleur is en voorzien van reflectie strepen.

Meer weten over overalls?

Wil je meer weten over overalls of deze bestellen? Bezoek dan onze webshop of neem contact met ons op.