+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Vlamvertragende Antistatische Overalls

Vlamvertragende antistatische overalls zijn zeer specifieke overalls en de meest gedragen op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen.  Er zijn ook varianten die ook nog licht zuurbestendig zijn of beschermen tegen een vlamboog. Dit wordt aangegeven aan de binnenkant van de overall. Quite Right Safety Wear is de specialist op het gebied van vlamvertragende en antistatische overalls en overige persoonlijke beschermingsmiddelen.

Vlamvertragende antistatische bedrijfskleding wordt overwegend gedragen in de chemische ( petro) Industrie gedragen. Er zijn verschillende manieren om bedrijfskleding vlamvertragend antistatisch te maken. De bedrijfskleding kan geïmpregneerd worden of er kan een coating op aangebracht worden. Tevens zijn er stoffen zoals Nomex bedrijfskleding die van zichzelf deze eigenschappen hebben.

De vlamvertragende antistatische overalls als voorschrift

Voor medewerkers van deze bedrijven en aannemers en onderaannemers die op deze terreinen werken in de (petro)chemische industrie, is over het algemeen een vlamvertragende antistatische overalls voorgeschreven. Deze is gemaakt van een zeer technische stof, die bescherming biedt tegen vlammen, hitte en ijzer spatten. Daarnaast is er in de stof een aramidevezel verwerkt die opbouw van statische elektriciteit gecontroleerd afvoert.Over het algemeen is slechts een procent van deze vezel al voldoende om de eventuele statische elektriciteit  af te voeren.
Wat eigenlijk ook belangrijk is, is dat werknemers die dit type kleding dragen ook ondergoed van dezelfde normering zouden moeten dragen. Door adviezen aan te vragen bij specialisten zullen werkgevers eerder overtuigd zijn dat dit soort kleding in combinatie de beste bescherming biedt.

In sommige zware chemische fabrieken wordt zelfs vlamvertragend antistatisch en (licht) zuurbestendig voorgeschreven.
Overalls zijn er te verkrijgen in verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld oranje die over het algemeen gebruikt wordt in de Offshore Industrie. De oranje kleur maakt het beter mogelijk om medewerkers van bedrijven beter op te sporen in geval van een calamiteit. Daarnaast geven de grijze banen een betere zichtbaarheid aan in het donker.

Quite Right Safety Wear  – Voor elke klus de optimale bescherming!brandvertragende antistatische overalls