+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Emma Circulaire Werkschoen

emma safety footwearSinds kort heeft Emma Safety Footwear een circulaire werkschoen op de markt. De Emma Circulaire werkschoen is volledig vanaf de productie tot aan het hergebruik van de grondstoffen circulair. Op deze manier hoopt het bedrijf, in letterlijke en figuurlijke zin, een belangrijke stap te maken naar het verminderen van de afvalstapel en het verbeteren van het milieu.

De veiligheidsschoenen worden door het circulaire systeem niet duurder, wel voor maar liefst 99 procent duurzaam.

Circulair of recyclen

Het recyclen van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) is niet nieuw en gebeurt steeds vaker. Na gebruik worden de PBM’s uit elkaar gehaald en wordt bekeken wat er met de nog bruikbare stoffen kan gebeuren.

Het principe van het proces voor de circulaire werkschoen is anders. Er worden minder grondstoffen gebruikt en vooraf is al duidelijk voor welk doel de grondstoffen en de componenten hergebruikt kunnen gaan worden. Daarnaast werkt de hele keten samen: toeleveranciers, fabrikanten en eindgebruikers werken samen zodat er zo min mogelijk grondstoffen in het gehele circulaire proces verloren gaan.

Paspoort

In de toekomst krijgt de Emma circulaire werkschoen een eigen paspoort. De schoenen worden voorzien van een QR code. Op deze manier kunnen alle partijen direct de herkomst van de grondstoffen en componenten inzien. Maar ook hoe vaak deze grondstoffen hergebruikt zijn en of deze aan vervanging toe zijn.

Quite Right – Circulaire Economie

In februari vorig jaar is het Grondstoffenakkoord aangeboden vanuit de overheid. Hiermee probeert men bedrijven te stimuleren mee te doen aan een circulaire economie. Quite Right heeft dat akkoord destijds ondertekend en is toen gelijk tot actie overgegaan. “Ik ben van mening dat bedrijven soms nog te veel bezig zijn met praten”, aldus directeur Willem Wagenaar “Wij zijn daarentegen meer ‘doeners’”. Daarom heeft Quite Right vorig jaar de samenwerking opgezocht met een recyclebedrijf dat het bedrijf helpt bij het recycleproces. De Emma Circulaire Werkschoen is een nieuwe stap in de goede richting.

Finalist Social Enlightenment 2018

De Enlightenmentz of the Year verkiezing is bedoeld om producten en processen die de groene industriële revolutie kunnen veroorzaken een duwtje in de rug te geven. Met het initiatief dat Quite Right mede is gestart, laat het bedrijf zien dat het op een relatief eenvoudige manier mogelijk is om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie. Dit leverde hen een nominatie op voor de finale van de Enlightenmentz of the Year 2018 verkiezing in de categorie Social.

Uiteindelijk kreeg Quite Right op 19 april 2018 hiervoor een eervolle vermelding op het congres.

Emma Safety Footwear werkschoen

Heeft u interesse in deze revolutionaire milieuvriendelijke werkschoen. U kunt kiezen uit verschillende typen. U kunt voor advies en verkoop telefonisch contact opnemen met onze adviseurs. Ook is de werkschoen verkrijgbaar in onze webshop.

Kortingsactie 2019

Speciale actie: Op alle Emma Circulaire werkschoenen krijgt u tot en met 31 december 2019 15% korting

Oude werkschoenen en afgedankte werkkleding (en andere pbm’s) kunt u bij ons inleveren.

 

Emma Safety Footwear en Quite Right samen op goede voet

Spread the love