+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Koel werken in de zomer

Koel werken in de zomer

Volgens de weerberichten wordt het de komende week warm, … héél warm.  Veel mensen kijken er naar uit. In de zomer kun je veel leuke dingen gaan ondernemen. Echter ben je aan het werk en is het van (levens) belang dat je niet alleen je hoofd koel houdt, dan hebben we hier 5 tips voor je om ook onder extreme hitte je werk goed te kunnen blijven doen.

 

1. Drink genoeg water

Zorg dat je tijdens dit warme weer voldoende drinkt. Probeer niet in één keer heel veel water te drinken, maar elke keer een beetje. Wacht niet tot je dorst hebt, want dan is het eigenlijk al te laat. Eventueel kun je tijdens de extreme dagen een ORS oplossing drinken, zodat je suiker en zout gehalte op peil blijft. ORS (oral rehydration salts) is een mengsel van zouten en glucose.

2. Plan intensieve werkzaamheden

Werk je buiten, probeer dan zo te plannen dat je tijdens de hoogste stand van de zon niet het meest intensieve werk hoeft te doen. Intensief bewegen bij hele hoge temperaturen kan er voor zorgen dat je flauwvalt, als je niet goed tegen veel warmte kan. Daarom is het verstandig om je lichaam goed in de gaten te houden.
Daarnaast is het verstandig om ook je collega’s in de gaten te houden. Denk je dat iemand oververhit raakt, neem dan onmiddellijk actie.

3. Zorg voor verkoeling

Werk je op kantoor, dan kan een ventilator uitkomst bieden om het koel te houden. Tip: zet een bakje met ijskoud water voor de ventilator, zodat de dampdruppeltjes verspreid worden in de ruimte voor extra koelte.

4. Buiten werken

Wie toch buiten werkt, smeert zijn huid in met zonnecrème, liefst met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor. Vergeet niet elke twee uur opnieuw in te smeren – zeker als je hevig transpireert – en bedek ook je hoofd met een pet.

5. Koele kleding

Draag luchtige kleding, bij voorkeur van katoen of linnen. Tip: houd een sweater bij de hand als je plots naar een ruimte met airconditioning moet.

Quite Right heeft innovatieve kleding die je koel houdt tijdens het werk op de warmste dagen.

 

Cooling vest

Een innovatief product dat werknemers tot wel 8 uur koel houdt. Met behulp van technologieën en materialen die ontworpen zijn om hittestress te voorkomen, houdt dit vest het lichaam op een ideale temperatuur waardoor de drager comfortabel kan werken, zelfs in het heetste en meest vochtige weer. Gewoon het vest in water verzadigen en knijpen om overtollig water te verwijderen. Het vest kan dan worden gedragen en zal geen kleding eronder bevochtigen. Wanneer het vest droog is, herhaalt u eenvoudig voor nog eens 8 uur koel comfort. Ook verkrijgbaar met reflecterende striping.

Mesh Tshirt

Dit revolutionaire ontwerp combineert de superieure kwaliteit van Cotton Comfort-stof met inzetstukken van ventilerend gaaspaneel. Ontworpen om luchtstroom te genereren, zal dit kledingstuk de drager koel houden in werkomgevingen met hoge temperaturen.

 

Verkoelende hoofdband

De hoofdband is ontworpen om de drager koel te houden in warme klimaten. Hij is licht en makkelijk te gebruiken.

Kan gedragen worden onder helmen en hoeden of op zichzelf en biedt uren koeling zonder de mobiliteit in gevaar te brengen.

Portwest, die door verdamping koelende, producten zijn gemaakt van een innovatief PVA doek dat bestaat uit meerdere lagen en waarbij een unieke polymeerchemie. Eenvoudig door water op te nemen ontstaat een chemische reactie in het doek die er voor zorgt dat de kleding als een spons reageert; het houdt het water vast en daardoor het lichaam koel bij warme weersomstandigheden.

Meer info

Wil je meer informatie over onze verkoelende pbm’s of staat het product wat je zoekt niet op onze website? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Spread the love