+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

Otoplastieken, gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming op maat, oftewel otoplastieken. De pasvorm van deze oordopjes sluit naadloos aan op de vorm van de gehoorgang. Dit geeft groot draagcomfort ten opzichte van gewone oordopjes.

Otoplastieken zijn er in verschillende vormen en maten. De geluidsfilter dient te worden afgestemd op de gebruiker en de omgeving waarin de oren moeten worden beschermd tegen gehoorbeschadiging. De speciale filters in de otoplastieken zorgen ervoor dat het geluid gedempt wordt tot een niet schadelijk niveau en dat het geluid niet teveel vervormt.

Otoplastieken zijn duurzaam, ze gaan ongeveer 4 jaar mee en dat is een stuk langer dan een standaard oordopje.

Hearing, specialist in gehoorbescherming

Hearings meet otoplastieken aan bij bedrijven op locatie door heel Nederland en België.

OtoplastiekenEr zijn geen twee dezelfde vormen van oren. Zelfs bij je eigen oren zie je verschil. Het is héél belangrijk dat een otoplastiek uiterst nauwkeurig wordt ingemeten. Waarom? Heel eenvoudig. Het draagt niet alleen bij aan het comfort, maar het voorkomt ook lekkage. Lekkage is hetzelfde als een onjuiste passing in de oren. Lekkage staat gelijk aan het oplopen van gehoorschade. Als er geluid langs het otoplastiek kan, dan is de sluiting slecht. Dan loop je dus gehoorschade op.

Maatwerk is dus van groot belang. als de otoplastieken goed passen, dan werken de geplaatste filters ook perfect. Die filters zorgen juist dat schadelijke geluiden gedempt worden. Spraakverstaanbaarheid of richting-horen blijven dan in tact.

Quite Right Safety Wear

Als de gevaren niet bij de bron kunnen worden weggenomen of als deze niet kunnen worden geïsoleerd, afgeschermd, of door collectieve maatregelen worden geminimaliseerd, gebruiken we persoonlijke beschermingsmiddelen.

Quite Right houdt zich al jaren bezig met de veiligheid op de werkvloer. Ook zijn wij producent van ons merk, door onze jarenlange expertise zijn we in staat om doelmatige persoonlijke beschermingsmiddelen te produceren die ook ergonomisch, duurzamer en doelmatiger zijn als  de huidige. Daarnaast zijn we in staat om uw wensen te vertalen in comfortabele, aan de wetgeving voldoende eisen te produceren.

Samenwerking Hearings en Quite Right

Gehoorbescherming is een dus onderdeel bij het beschermen van uw werknemers op de werkvloer.
Door een samenwerkingsverband aan te gaan met Hearings zijn wij in staat om een nog betere service te geven.
Op ons kantoor in Dordrecht  kunt u dagelijks ( na afspraak)  otoplastieken laten aanmeten door een van onze gediplomeerde otometristen Jorinde of Marleen .

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Quite Right, Toermalijnring 1300, 3316 LC Dordrecht +31 78 639 9533

Willem Wagenaar, +31 6 53 357 656

Spread the love