+31 (0) 786399533 info@quiteright.nl

werkhandschoenen

Werkhandschoenen: onmisbaar bij elke klus

Werkhandschoenen zijn bij sommige gereedschappen, omstandigheden en/of stoffen waarmee wordt gewerkt, onmisbaar. U wilt en moet uw handen goed beschermen. Voor elke klus of opdracht is noodzakelijk om de juiste werkhandschoen te dragen. Handletsel is één van de meest voorkomende letsels bij ongevallen op de werkvloer. Onze lijn Off-shore werkhandschoenen bieden cruciale bescherming tegen impact aan de hand en tegen meerdere risico’s.

Goede bescherming

De Off-shore Veiligheids Impact Handschoen Ongevoerd zorgt voor een superieure bescherming. Deze multifunctionele handschoen met verbeterde impact-proof technologie vermindert aanzienlijk de kans op handletsel. Verder is deze handschoen breed industrieel inzetbaar en heeft het een olie- en waterwerende handpalm.

Deze Off-Shore werkhandschoen biedt onder andere bescherming tegen fysische en mechanische gevaren als gevolg van schuren, snijden, perforeren en scheuren. Hierbij kunt u denken aan ontvelling, snij- en steekwonden die ontstaan door werken met machines of scherpe voorwerpen.

Ventilatie

Bij de keuze van handschoenen is het ook belangrijk om erop te letten dat alleen al het gebruik van handschoenen klachten kan veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld komen door beperkte ventilatie in de handschoen, waardoor de huid niet kan ademen. De Off-shore werkhandschoen is zeer ademend en houd goed de warmte vast. Door de lichtgewicht materialen is het draagcomfort zeer goed. De technologie maakt gebruik van een tussenlaag met holle vezels om de lichaamswarmte goed vast te houden.

Normeringen

AS/NZS 2161 .2
AS/NZS 2161 .3
EN 388 (4.3.3.2.)
EN 420
ANSI/ISEA 105 – 2011 Abrasion Level (3)

Specialistisch advies

Vaak is de keuze voor de juiste werkhandschoen lastig. Daarom kan specialistisch advies voor de aanschaf en het gebruik van veiligheidshandschoenen noodzakelijk zijn. In dat geval kunt u altijd contact met ons opnemen, zodat wij samen met u bekijken welke werkhandschoenen u nodig heeft.

Feit:

Veel letsel aan de hand of vinger

Van alle arbeidsongevallen is het aandeel letsels aan de schouder/arm/hand regio waarna SEH-behandeling noodzakelijk is, het grootst (55%). Het aantal letsels aan de romp of wervelkolom is daarentegen veel minder voorkomend onder arbeidsongevallen.
In 2016 waren de meest voorkomende letsels een open wond aan de hand of vinger (10.000, 19%), een oppervlakkig letsel of kneuzing aan de hand of vinger (4.600, 9%) en een fractuur aan de hand of vinger (3.100, 7%).
Bron: www.veiligheid.nl

Spread the love